Verouk - Sv. Marjeta niže Ptuja

Title
Pojdi na vsebino
Birmanci so sooblikovali sveto mašo na cvetno nedeljo. Brali so pasijon in sodelovali svojimi pevskimi in glasbenimi talenti.
Na peto postno nedeljo so zraven birmancev sodelovali pri bogoslužju tudi veroučenci iz prvih in drugih razredov.
Maša, Zala, Noah in Rene so prebrali prošnje, otroci pa so zapeli pesem Jezus moj ljubim te. S svojo prisotnostjo pri sveti maši, so se odzvali Jezusovemu povabilu: "Pustite otroke k meni".
Otroke je pripravila na sodelovanje gospa Barbara Prelog, ki poučuje verouk v prvem in drugem razredu.

3. 2. 2024, so imeli letošnji birmanci drugo birmansko soboto. Nanjo se je bilo potrebno pripraviti, zato so naredili načrte kar v prijetnem ambientu Vaše kavarne Firbas, z vročo čokolado. Srečanje so pričeli ob 9.00, ko so v dvojicah predstavili krščanske svetnike in pomembne osebnosti iz Svetega pisma. Nato sta jih obiskala mariborski novomašnik Klemen Gartner in diakon Vlado Mar. Gosta sta birmancem predstavila vsak svoj vidik poslanstva, ki sta se mu predala. Duhovnik Klemen je z birmanci spregovoril o hoji s Kristusom skozi življenje. Gospod Vlado Mar pa je z birmanci delil izkušnjo in potek svete maše. Po sladki malici s krofi, so se vsi zbrali v cerkvi. V navzočnosti domačega župnika Ivana, so opravili prijetno in duhovno bogato sveto mašo, ki je bila darovana za njih same. Duhovnik Klemen je v pridigi nagovoril birmance, sami pa so v prošnjah prosili za dobro in iskreno pripravo na birmansko slovesnost. Priporočili so svoje bližnje, ki jim v tem času pomagajo vztrajati v veri in obisku verouka in nedeljskih svetih maš. Prijetno mladinsko bogoslužje je popestril z glasbo birmanski bend.
Veroučenci so se po božičnih praznikih vrnili polni veselega razpoloženja v veroučilnice. Svoje spomine na minule dni so narisali in se v molitvi zahvalili Jezusu za vse lepo kar se jim je zgodilo doma.
Nasi člani birmanskega benda so se udeležili Karizma festa v Mariboru. Spremljali so nastop skupine Svetnik. To je skupina, katere skladbe najraje igrajo na šolarskih svetih mašah. Glasbeno avanturo so zakljucili s postankom v rumenem M.
12.11.2023 je bila že druga letošnja šolarska sveta maša. Veroučenci so se zbrali, da bi poslušali in slavili Boga. Bogoslužje so popestrili s sodelovanjem. Birmanci so brali prošnje, igral je birmanski bend.
Lepo vabljeni na naslednjo šolarsko sveto mašo, ki bo na drugo adventno nedeljo.
V mesecu oktobru praznuje Marija Rožnovenska. Veroučenci, ki se pripravljajo na birmo, so izdelali svoje rožne vence. Pri verouku jih je obiskal gospod zupnik, ki je na soncni petkov dan, z njimi zmolil rožni venec na župnijskem dvorišču. V molitvi so se priporočili Mariji za uspešno pripravo na birmo.
Gorišnica 82
2272 Gorišnica
Župnijski upravitelj - župnik g. Ivo Holobar
tel: 02/740 80 58
gsm: 041 744 847
e-mail: zupnijski.urad.sv.marjeta@siol.net
Uradne ure: po dogovoru z g. župnikom
Nazaj na vsebino